Daha evvel Pinterest’in bizi nasıl yaktığını anlatmıştım. Akşam akşam internette dolanırken bir fotoğrafa takılıp, reçetesine bakıyor ve “bu malzemeler bende olacaktı” diye yerinizden fırlayıveriyorsunuz.

Bazı arkadaşlarımla birbirlerimizin ilgi alanlarımızı bildiğimizden, Pinterest’de fotoğraf paslaşıyoruz. Sen şuna bak, şu bunu görsün, ondan sen de yapmalısın şeklinde fikirler havada uçuşuyor adeta.

Bu şekilde geçenlerde Ayşem bana yarı pişirme, yarı elbecerisi isteyen bir yumurta içinde kek görseli göndermişti. “Denemek lazım” diyerek Yakında Mutfağımda adlı panoma ekleyerek uçsuz bucaksız pişirilecekler listemin sonuna koydum.

Paskalya da yaklaştığından, sabah omlet olacak yumurtaları özenle delip, boşaltmaya başlamıştım. Üstünden bir kaç gün geçince ne göreyim internetler çalkalanıyor, Ayşem’in fotoğrafları Friendfeed, Twitter, Pinterest, Facebook… sosyal ağların tümünde paylaşılıyor.

Dün sabah çayında ağırlayacağım misafirim için kolları sıvadım  bir akşam evvelinden Ayşem’in fotoğraflarına bakarak sürpriz yumurtaları hazırladım.

Ustanın eline su dökülmez. Kendisi ile asla aşık atamam… hele bir de hazır karışım kullandığımı okuyunca neler sayacak bana hiç bilemem ama başımdan geçenler aşağıdaki gibidir:

  • Kek için hazır karışım kullanmayı (sırf daha kolay olacağından) tercih ettim
  • Yumurtaları tirbüşonla değil bir bıçağın ucu ile minicik delip, kürdan ile genişletmeyi daha güvenli ve kolay buldum
  • Yumurtaları 1.5 saat bahsi geçen tuzlu su içinde kaynattım ama içindeki zar ile ilgili kısımı okumamış olmalıyım ki yemek için kırdığımızda kekimiz zar ile kaplıydı (lezzetinden görüntüsünden hiç eksilmedi ama)
  • Kekim normal kalıpta 45-50 pişmeliydi, yumurta kabuklarında pişirme süresini azaltmayı unutmayın
  • Yumurta kabuklarını fazla doldurduğumdan, kabaran kek çok taştı. Sıcakken temizlemeye çalıştıysam da hafif soğuduğunda bıçak ile kazımak ve temiz bez ile ovmak en etkin çözüm oldu (bir dahaki sefere yumurtalar dıştan da yağlanmalı)

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

One response »

  1. Çağdaş Alagöz dedi ki:

    vejetaryen yemek tarifleride paylaşır mısınız? 🙂 Çok mutlu olurum 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s